Jamboree MTB Kuala Langat - Success

Starting point

   Kegembiraan dan keterujaan kelihatan di wajah-wajah Seramai 10rider dari Team GTRiders kerana telah berjaya menamatkan perlumbaan pada Jamboree MTB Kuala Langat. Apa tidaknya, ini adalah Jamboree paling jauh yg pernah disertai GTRiders. 54km tu!!! (merujuk kpd velo5 yg kawe guna).
Paling menarik, 4 ahli GTRider yang mantap telah berjaya menamatkan jamboree kali ini dengan ranking masing-masing seperti berikut;
36)  GTRiders à UpinIpin
51) GTRiders à White Giant
121) GTRiders à Exit the Way 
V85) GTRiders à Riduan SVS
Lain lain 6 GTRider - All finisher .
Penyertaan kali ke-2 ini juga turut disertai oleh Veteran Utama GTRider (abg Wan SVS) yg mengayuh dgn begitu mantap dan berjaya menghabiskan kayuhan di ranking ke 85.Syabas.
Pada awalnya GTRiders mendaftar seramai 13 rider (termasuk Associates) . Namun begitu 3 Rider tak dapat menghadirkan diri kerana komitmen keluarga. Dengan itu 10 rider telah berada di Dataran Pantai Morib pada pagi itu.
   Sewaktu Kawe tiba bersama Yusri (konvo berdua aje dari Bangi sebab Giant Biru MIA) di dataran Pantai Morib, kelihatan kilat dan hujan rintik2 sudah mula turun.
Sedikit keraguan samaada event akan diteruskan atau tidak jika hujan menjadi lebat. Namun setelah jam 730pagi, hujan rintik-rintik mula berhenti dan langit kelihatan cerah.
Tanpa melengahkan masa, kawe terus menyiapkan jentera dgn cepat. Bak kata orang muda-muda, sapa lambat kena tinggal. Kali ni dah niat nak park jentera kat barisan awal supaya Q tak panjang sangat sepanjang bottleneck.
   Ikutkan pengalaman semasa Jamboree Putrajaya Bulan April lepas, banyak Q terpaksa ditempuhi sebab bermula dari belakang.Kali ini hasilnya success. Exit the Way telah berjaya mengurangkan nombor ranking.Velo 5 kawe menunjukkan distance 54km. Betul la tu (anggaran).
Di Jamboree kali ini juga , Upinipin telah berjaya merampas kembali tahta 1st ranking GTRiders dari Chip White Giant.
   Trek jamboree K.Langat ni memang santai habis. Flat tanpa ada pendakian.
Offroad nya meniti sebatang lorong melalui ladang sawit dan permatang kebun sayur yg bertanah gambut.
Lembut sangat tanahnya sampai tayar basikal tenggelam setiap kali bergolek.
Sepanjang jalan, amat indah pemandangannya.Malaysiaku Selangorku memang indah.

   Bab Pengurusan trek dan laluan oleh penganjur , kawe kasi 5 bintang. Tip top.
Sebab kat dalam kebun-kebun terpencil pun, ada urusetia yang bertugas menunjuk arah. Di check Point pula ramai volunteer yang cekap menampal sticker. x yah berhenti kayuh. Manakala air minuman dan pisang juga disediakan. Anak-anak sekolah yang bertugas disitu siap tolong kupas lagi pisang sebelum passing kepada pengayuh di sepanjang tempat pengagihan. Very sporting. Pada line penamat pun ada Q untuk mendapatkan finisher medal dan ranking kedudukan.

Pendek kata santai and simple this time punya Jamboree.
Akhir kata...Tahniah kpd Penganjur Jamboree dari GTRiders...All Finisher..
Wassalam.

Hj.Ikram.




Radzi, King Ipin ,Hisyam digarisan penamat.

Akhirnya......peace!

Radzi dan Riduan. Sorang tengah berpeluh. Sorang dah siap mandi.
Lunch nasi sup daging yang KAW!! Antara acara yg terbaekk!!



Uncle veteren tertua yg berjaya menghabiskan kayuhan. Slow is faster.

Lucky Draw

Dataran Morib

Dataran Morib selepas upacara -bersurai.


Kayuh punya pasal , photo kayuhan tak sempat dirakam. Sila layan Photo dari web penganjur.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2 comments:

Joe Radzif 16 May 2012 at 15:19  

Terbaik....

huhuhu...

Joe Radzif 17 May 2012 at 16:34  

mano gambar eh tuan haji?

Post a comment

GTRiDERS

GTRiDERS

Chip - Yusri

Chip Marksman - Hashni

Chip Organizer - Fahmir

Mountain Footer - Apis

Low Profile - Joe Radzif

Exit the Way - Hj Ikram

Arial Brader - K'Lid

Shout!!!

Powered by Blogger.